ANA SAYFA



KURUMSAL



FAALİYETLERİMİZ



İLETİŞİM

 

 

 

Faaliyetlerimiz

 

 

 

 

 

 

 

Silajlık Mısır Üretimi ve Satışı

    

 

 

 

 

 

 

En Kaliteli Mısır Silajı  

Silaj; besleme değeri yüksek taze ve sulu yem bitkilerinin bol bulundukları devrede parçalanarak, havasız ortamda bir süre bekletildikten sonra elde edilen yem çeşididir. Yeşil yemlerin bulunmadığı kış ve erken ilkbahar aylarında yalnızca kuru ot, sap ve samanla beslenen hayvanlardan beklenen verim sağlanamaz. Bu dönemde verilecek silaj yemi onların iştahlarını açar, yedikleri diğer yemlerinde daha iyi değerlendirilmesini sağlar. Pro-vitamin A bakımından da oldukça zengin olan silaj hayvanlarda et ve süt verimini artırır.

Silaj, sığır, koyun ve keçi gibi gevişgetiren memeli hayvanların yem ihtiyacını karşılayan ve silolarda saklanan yüksek nem içeren fermente edilmiş yemlerdir. Suca zengin yemlerin oksijensiz ortamda bırakılarak süt asiti bakterilerinin etkisi ile fermantasyona uğratılması sonucu elde edilen yemdir ve kısaca yeşil yemlerin turşulaştırılmasıdır. Yeşil otun olmadığı kış aylarında yeşil, sulu ve ekonomik olarak verilebilecek tek kaba yemdir. Daha çok mısır, sorgum darısı ve diğer tahılların yeşil kısmından yapılır. Silaj yapmak için birim alandan en fazla yeşil kitle verebilen bitkilerden olduğu için özellikle mısır kullanılır ve bu mısırlara silajlık mısır adı verilir

Paketli Mısır Silajı

Mısır silajını sizlere preslenmiş ve suyu çekilmiş bir şekilde sunuyoruz. Ambalajlı bir yapıya sahip olan paketli silajlık mısır ürünlerimiz herhangi bir şekilde kar, yağmur, rüzgar ve güneş gibi çevresel faktörlerden olumsuz etkilenmemektedir. Böylelikle tazeliğini ilk günkü gibi koruyarak depolama konusundaki sıkıntılarınıza pratik bir çözüm yaratılmış olur. Tüm mevsimler boyunca taze mısır silajının teminini paketli silajlık mısırlar ile sağlayabileceğiniz için besicilikte et ve süt verimliliği konusunda büyük bir artış yakalayabilirsiniz. Silaj açılmadığı sürece 2 yıl boyunca bozulmadan depolanabilir bir yapıya sahiptir.

Kasabamızda yaklaşık 50 bin dekar alanda en son teknoloji tarım aletleri kullanılarak Silajlık Mısır üretilmekte olup, Türkiye'nin her yerine ve komşu ülkelere de rulo silaj ihracatı yapılmaktadır.

Danelik Mısır Üretimi

Üretimi yapılan danelik mısırın büyük kısmı kanatlı beslenmesinde yem olarak kullanılmakta olup, bunun dışında  kalan miktarları ise nişasta, glikoz sanayiinde tüketilmektedir.  Ayrıca dünya genelinde Biyoetanol ve Biyogaz amaçlı üretimi de gün geçtikçe artmaktadır.

Günümüzün gerekleri olan kalite, verimlilik ve zamanında teslim şartlarını göz ününde bulundurarak, Ürettiğimiz Mısır Silajını ve Danelik Mısır'ı Türkiye'nin her yerine ulaştırmaktayız.

 

Resimler

         


 


 


 

         

         
         
         
         
         


 

 

 

 

.

 

 

 

 

 
 
 Aksaray-Konya yolu 21.km  Akhan Mevkii 
   Yenikent Kasabası / AKSARAY / TÜRKİYE

 0382 236 21 02
 bilgi@okurlar.net

  Web Sitemiz Hizmetinizde...

   

  Yeni Yılınız Kutlu Olsun.

  Şirket Yöneticimizin Mesajı.

 
  Şirketimiz Faaliyetlere başladı.

 

Copyright © 2024    O K U R L A R - Tüm Hakları Saklıdır.