ANA SAYFA



KURUMSAL



FAALİYETLERİMİZ



İLETİŞİM

 

 

 

Faaliyetlerimiz

 

 

 

 

 

 

 

Yonca Üretimi ve Satışı

    

 

 

 

 

 

 

Yem bitkilerinin kraliçesi 'Yonca'


İç Anadolunun en zengin ve verimli topraklarına sahip olan Yoncanın anavatanı Yenikent Kasabasında, bol yapraklı ince saplı yüksek proteinli düşük nem oranına sahip yonca yetiştirmekteyiz. Ürettiğimiz yoncalarımızın balyası 25 kg'lık küçük balya ve 400~600 kg'lık büyük balya şeklindedir.

Çok yıllık yem bitkisi olan yonca, iyi besleme özelliği ve yüksek veriminden dolayı yem bitkilerinin kraliçesi olarak adlandırılır. Yoncadan esas olarak yeşil ot ve kuru ot elde etmek amacıyla faydalanılmaktadır.

Yem bitkilerinin kraliçesi olarak adlandırılan yonca, tarımı yapılan hemen tüm yem bitkilerinden daha yüksek bir yem değerine sahiptir. Birim alana protein verimi de yüksek olan yoncanın kuru ve yeşil otu her türlü hayvan için lezzetli ve besleyicidir.

Kasabamızda yaklaşık 50 bin dekar alanda en son teknoloji tarım aletleri kullanılarak yonca üretilmekte olup, Türkiye'nin her yerine ve komşu ülkelere de yonca ihracatı yapılmaktadır.

Kuru yonca otunda et, süt ve döl verimini artıran birçok madde bulunur. Başta kalsiyum olmak üzere mineraller açısından da zengin bir besindir. Et ve süt verimini %30'lara kadar artıran ve en çok besleyicilik değeri olan kaba yem dir.

OKURLAR olarak Avrupa'da Hayvancılık alanında kullanılan araç ve ekipmanı Yenikent'e getirerek son teknolojik tarım makinalarını kullanmaktayız. Hayvancılık İşletmeleriyle yaptığı sözleşmeli yem üretimi ile 2024 yılının en iyi Yonca üretim firması olmayı hedeflemektedir.

 

Resimler

         


 


 


 

         

         
         
         
         
         


 

 

 

 

.

 

 

 

 

 
 
 Aksaray-Konya yolu 21.km  Akhan Mevkii 
   Yenikent Kasabası / AKSARAY / TÜRKİYE

 0382 236 21 02
 bilgi@okurlar.net

  Web Sitemiz Hizmetinizde...

   

  Yeni Yılınız Kutlu Olsun.

  Şirket Yöneticimizin Mesajı.

 
  Şirketimiz Faaliyetlere başladı.

 

Copyright © 2024    O K U R L A R - Tüm Hakları Saklıdır.